Oficiální web České baseballové asociaceZpět na domovskou stránku

Finále baseballu do škol na Kotlářce

Turnaj v rámci projektu Baseball do škol na pražské Markétě je minulostí. Ještě před samotným turnajem dojel trenér Kotlářky David Komorous několikrát přímo do školy na hodinu tělesné výchovy, aby dětem druhé a třetí třídy baseball lehce představil. Zábavnou formou, při které už si osvojovaly baseballové dovednosti, se rozcvičily a hned poté se vrhnuly na zjednodušenou verzi baseballu tzv. bee-ball. Děti to moc bavilo, zároveň dostaly sadu obsahující stativ, metu, pálku a míčky, aby mohly trénovat a hrát i na vlastních hodinách bez baseballového coache.

Obrázek Whats App, 2024 06 25 V 21.43.44 175240c7

Turnaj, který byl vyvrcholením těchto hodin, se konal 25.6. dopoledne na jednom z dětských hřišť Kotlářky Praha na Markétě. Zúčastnila se bohužel pouze škola Petřiny Sever s rozdílně starými dětmi, proto nehráli žáci za své třídy, ale jako namíchané družstvo. Mladých studentů i tak dorazilo čtyřicet, nouze o hráče tedy rozhodně nebyla. Po společné rozcvičce jsme hochy a děvčata rozdělili do čtyř co nejvyrovnanějších týmu rukavice, bílé míče, žluté míče a kužely.
 
Hned poté konečně následovaly zápasy. Nehrající týmy si zároveň vyzkoušely, jaké to je házet si s baseballovým míčkem a rukavicemi. Zápasy byly napínavé a děti se snažily do posledního outu. Ve finále se dokonce musela hrát směna navíc, v baseballové terminologie tie break, kvůli vyrovnanému skóre. Všichni mladí hráči dostali za nasazení zmrzlinu a zasloužení vítězi dokonce náramky baseball czech a kartičky s hvězdami z národního týmu.
Obrázek Whats App, 2024 06 25 V 21.43.39 499cf9fd
Třídám děkujeme za účast a členům klubu za pomoc s organizací